Oldschool Union (fi) + Strikkland (se)

Oldschool Union (fi) + Strikkland (se)

Feb,03

Oldschool Union (fi) + Strikkland (se)

Sofiehof Underjord Presenterar

Oldschool Union (fi) + Strikkland (se)
Feb,03 • 20:00

Oldschool Union (fi)

Äntligen – hård oldschool EBM med, av och på finska! Med sitt debutalbum ”Vanha koulu” 2009 nådde Oldschool Union och medlemmarna Seppo Ahlstedt och Janne Vilen snabb framgång, en hängiven skara fans och skivkontrakt. Därpå följde två album där sångaren Vesa-Matti Pekkola blev ett fräscht tillskott på det senare.

Med senaste albumet “Vartalovasara” fortsätter de vara sanna sin musikaliska själ och klassiska EBM-sound med råa basgångar och old school synthar. Även om texterna är på finska adresserar de universella teman som politisk korruption och utforskar fängslande berättelser från mänsklighetens vardag. Med ett nytt album i pipelinen hälsar de er välkomna till Underjorden och deras musikaliska resa!

Strikkland (se)

Strikkland – som består av Henric Ceder och Henrik Johansson – har sin grund i klassisk Electronic Body Music men drar ofta åt det mer melodiösa hållet – eller som brittiska Cold War Night Life uttryckte det när de recenserade EPn A gift of solititude 2020: ”bandet flyr genrens stela gränser samtidigt som de firar dess muskler”. Detta märks förmodligen även i musikvideos och scenuttryck, som kanske inte alltid faller inom ramen för klassisk EBM.

Musiken är inspirerad av band som Kraftwerk, DAF och Front 242 men det finns även influenser från till exempel renodlad syntpop, darkwave och hårdrock. Strikkland utlovar alltid dansant musik och ett bra röj till analoga basgångar och programmerade trummor.

Framträdanden av Oldschool Union

Kommande event

Visa alla event