Aiming For Enrike + Silver Springs

Aiming For Enrike + Silver Springs

Mar,03

Aiming For Enrike + Silver Springs

Sofiehof Underjord Presenterar

Aiming For Enrike + Silver Springs
Mar,03 • 20:00
  • Insläpp 20:00
  • 18år+

Ambient, experimentellt och stämningsfullt med norska Aiming For Enrike och mörk pop med Silver Springs!

  • Silver Springs: Silver Springs bildades 2020 av Billy Cervin (side effects) och Oskar Nylen (the Indigo Children) och är nu aktuella med sin första musik. Vass och mörk pop i stora ljudlandskap. spotify
  • Aiming For Enrike: spotify. Aiming for Enrike viser en ny musikalsk side med ambient-aktig dobbelsingel. Etter å ha turnert verden over og levert en av pandemiens mest legendariske livestreams komplett med bodybuildere og knusing av inventar i den gamle amerikanske ambassaden i Oslo, startet Aiming for Enrikei 2020 arbeidet med å komponere ny musikk.

Duoen er nå klare med sitt femte album Empty Airports, men først slippes del 2 og 3 av tittelsporet. Med et atmosfærisk og massivt uttrykk, tar de musikken lengre inn i et svevende, minimalistisk, elektronisk og ambient landskap.    Empty Airports ble komponert og spilt inn i refleksjon av det stille Covid19-livet under de langsomme nedstengningsmånedene i 2020 og 2021. Ikke bare er dette duoens lengste album noensinne, men det er også deres første dobbeltalbum. Låtene er inspirert av og befinner seg et sted mellom Thom Yorke, Ashra, Nils Frahm, King Crimson på 80-tallet, Jon Hopkins og Steve Reich.

Omslagskunsten til Empty Airports er kronen på verket. Thor Merlins unike cover er en generativt designet collage bestående av utsnitt fra 19 digitale malerier og 10 bilder skapt med shader-programmering i Sakuhin: et egenprodusert open source program som Merlin også bruker til live coding av visuals for Aiming for Enrike. Albumcoverets enkeltbilder blir tilgjengelige i sin helhet som NFT’er.   Gitarist Simen Følstad Nilsen sier: «Minimalisme, som alltid har vært en viktig del av vårt uttrykk, dyrkes nå i mye større grad. Der det tidligere har hastet med å innfri musikalske forventninger, skal partier få god tid til å utvikle seg slik at musikken blir mer hypnotisk og suggererende enn tidligere.»   Empty Airports er nok en fantastisk utgivelse fra den fremtidsrettede duoen, som beviser at Aiming for Enrike lever i sitt helt eget univers.

«Empty Airports» slippes på Jansen Records 31. august. 2022.

Kommande event

Kommande event

No Events
Visa alla event